keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kaupungin irwikuvia, liikkeessä. Mad Max, matkalla Dystopiaan. Siis tänne

Dystopia on suosittu genre myös nuorten kirjoissa, ja jo lastenkirjoissa alkaa olla synkkiä käänteitä dystopian suhteen - synkkäähän on ollut Grimmin heeboista, ja Platonin luolasta lähtien, mutta postapokalyptinen, tuhottu huominen on selkeä. Varoitus? Mad Max - osa 4 - kaahaa läpi kaupungin. Pitäkää hatuistanne kiinni. Uusin Mad Max filmatisointi näytti kuinka naisvihamielinen misogyyninen siis vastenmielinen blogien välittämä "tieto" on. On #koffgate ja niin monta gatea, tytöttelyä, huorittelua ja muuta paskaa, että huomaa asuvansa jo dystopiassa. Eduskunnassa pullisteleva natsi lähettää seksiviestejä, muttei tajua jäävänsä niistä kiinni.
     Katsoin Ylen upean dokumentin kotimaisesta valokuvataitelijasta, joka ei päässyt aikoinaan taikkiin opiskelemaan. Koska hänellä ei ollut kullia. Miten tuon nyt kauniimmin sanoisi. Seuraavana vuonna myös kullittomat, siis naiset pääsivät opiskelemaan. Tätä tapahtui tasa-arvoisessa! Suomessa! Nykyään tuo valokuvataiteilija tekee uraa muilla mailla vierahilla, mm Brooklynissä oli workshoppeja - jonne myös valokuvataiteilija-naiset ja valokuvaaja-naiset saivat tulla....
    Myös Eurooppa hajoaa käsiin, ja käy, ei niin kuin Kälviällä, vaan Kreikassa. Laibach laulaa ahneudesta - jokaisella eurooppalaisella kielellä. Vaan onko indo-eurooppalaiset kielet mukana? Europe is falling apart. Mutta keskitytäänko nyt vain kapitalismiin, rahaan? silti nostan hattua järkeville bloggaajille jotka fanaatikkoina ylläpitävät ja pitävät yllä unelmia, fänitapaamisia ja kaikkea, kreisiäkin. Kunnioitan myös whitsleblowereita ja leakseja, jotka vuotavat, ja nostavat asioita. Esille tässä Dystopiassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti